Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Χαμόγελο

- - Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή πολιτεία ζούσε μία όμορφη κοπέλα που την έλεγαν Ηλιάνθη. Την ονόμασαν έτσι επειδή το πρόσωπό της ήταν φωτεινό σαν τον ήλιο και όταν χαμογελούσε όλος ο κόσμος έμοιαζε ν' ανθίζει και να γεμίζει ευωδιές παντού γύρω της. Άλλοι τη φώναζαν "Ηλιάνθη" κι άλλοι χαιδευτικά " Ήλιε μου". Η Ηλιάνθη ήταν πολύ όμορφη, με μακριά μαύρα μαλλιά και κάτασπρο δέρμα, μα αυτό που την έκανε να φαίνεται η ομορφότερη του κόσμου ήταν η καλοσύνη της και το χαμόγελό της. Ποτέ κανείς δεν την είχε δει κατσουφιασμένη, ποτέ κανείς δεν έτυχε να τη συναντήσει στο δρόμο και να μην του πει καλημέρα μ' ένα πλατύ γλυκό χαμόγελο. Ξέρω κάποιους που επεδίωκαν να βρεθούν στο δρόμο της για να γεμίσει η ψυχή τους με τη γλύκα αυτή που είχε το χαμόγελό της. Μάλιστα πολλοί ισχυρίζονταν ότι ακόμα και μέρες που είχε συννεφιά και ο ουρανός ήταν βαρύς, μόλις εμφανίζοταν η Ηλιάνθη τα σύννεφα έφευγαν μακριά κι ο ουρανός γινόταν λαμπερός και χαρούμενος. Όλος ο κόσμος αναρωτιόταν πού οφειλόταν τόση γλύκα στο χαμόγελό της. Δοκίμαζαν να φάνε γλυκά και να χαμογελάσουν μα το θέαμα ήταν πολύ αστείο γιατί κολλούσαν στα δόντια τους διάφορα κομματάκια και περισσότερο γελούσαν οι άλλοι που τους έβλεπαν παρά οι ίδιοι. Άλλοι πάλι έτρωγαν ζάχαρη, αλλά σε λίγο καιρό καθόλου δεν χαμογελούσαν γιατί είχαν χάσει όλα τους τα δόντια και τέλος κάποιοι που το είχαν ρίξει στο μέλι κι ενώ χαμογελούσαν φαρδιά πλατιά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα σμήνος μελισσών που τρύπωσε στο στόμα τους κι έτσι αναγκάστηκαν να τρέξουν να βουτήξουν στο μεγάλο συντριβάνι της πλατείας για να γλιτώσουν κάνοντας να ξεκαρδιστούν στα γέλια όλα τα μικρά παιδιά που έπαιζαν τριγύρω εκείνη την ώρα. -

-

Το μυστικό της Ηλιάνθης ήταν οι σκέψεις της. Επειδή ήταν πολύ καλή είχε πάντα μια καλή σκέψη για όλους και για τον καθένα χώρια. Ακόμα κι όταν ήταν μόνη της έκανε μόνο ωραίες σκέψεις, οι σκέψεις έφερναν στο στόμα της τις λέξεις, οι λέξεις τις προτάσεις κι οι προτάσεις το τραγούδι. Όταν το τραγούδι έφθανε στα χείλη της τότε αυτά άνοιγαν και σχημάτιζαν το πιο γλυκό χαμόγελο του κόσμου, ενώ το πρόσωπό της έλαμπε σαν τον ήλιο.

-

- Και όλα ήταν καλά για την πανέμορφη την Ηλιάνθη, εκτός από ένα. Υπήρχε ένα παράπονο που έκρυβε βαθιά μες στην ψυχή της και δεν την άφηνε να χαρεί ολότελα τις όμορφες σκέψεις της. Αυτό που τη βασάνιζε ήταν ότι δεν μπορούσε να γράψει. Αν ήξερε γράμματα; Και βέβαια ήξερε και μάλιστα πολύ καλά. Της άρεσε το διάβασμα γιατί εκεί έβρισκε κι άλλες όμορφες σκέψεις, της άρεζε να κάνει όνειρα και να τα ντύνει με τα πιο ωραία χρώματα, ακόμη της άρεζε να φτιάχνει φανταστικούς διαλόγους με φανταστικούς ήρωες, οι οποίοι ήταν έτοιμοι ΄ν' αλλάξουν τον κόσμο, αλλά μόλις έπιανε το μολύβι στο χέρι της, τότε όλα χάνονταν. Οι όμορφες σκέψεις της αρνούνταν να ξαπλώσουν στο χαρτί, οι λέξεις έμοιαζαν με χάρτινα καραβάκια που βράχηκαν και χάλασε το σχήμα τους. Όσες φορές προσπάθησε να γράψει το αποτέλεσμα της φαίνοταν τόσο άχαρο που λίγο έλειπε να βάζει τα κλάματα, μα την τελευταία στιγμή μια όμορφη σκέψη και νάτο πάλι το χαμόγελο του Ήλιου ν' ανθίζει στα χείλη της. Ήταν ένα πρόβλημα, που προσπαθούσε να μην το σκέφτεται για να μην της χαλάει τη διάθεση, βαθιά μέσα της, όμως, την πονούσε κι ένα μικρό, να, τόσο δα μικρό ψιχαλάκι ζήλειας πάντα υπήρχε γι' αυτούς που μπορούσαν να γράφουν ωραία και οι άλλοι να τους διαβάζουν και να μαγεύονται. Ώσπου...

-

-

Πάντα υπάρχει ένα "ώσπου" σε όλα τα καλά παραμύθια, έτσι και δω συνέβαιναν όλα αυτά ώσπου έγινε κάτι και άλλαξε τη ζωή της. Ένα βράδυ αφού φόρεσε τις χρωματιστές πυτζάμες που της άρεζε να φοράει, διάβασε το βιβλίο που της άρεζε να διαβάζει και χωρίς προσπάθεια έκανε τις όμορφες σκέψεις που της άρεζε να κάνει πριν κοιμηθεί, ήρθε ο ύπνος και γλυκά την πήρε και την πήγε στο μέρος που δεν έχει άλλο χώρο παρά μόνο για όνειρα. Ονειρεύτηκε ότι ήταν η ίδια μία σκέψη, μια όμορφη σκέψη που αφηνόταν στ' αεράκι και πήγαινε πότε εδώ και πότε εκεί. Πότε ξάπλωνε σε καταπράσινα λιβάδια ανάμεσα στα λουλούδια με τα ζουζούνια να της γαργαλούν τις πατούσες, πότε την έπαιρνε τ' αεράκι και την πήγαινε στα κύματα που την περίμεναν οι γλάροι για να κάνουν το παιχνίδι τους, πότε πήγαινε στα σπίτια των ανθρώπων που είχαν προβλήματα και τους έκανε με το τίποτα να χαμογελούν και πότε πήγαινε στα μέρη που συχνάζουν οι νέοι και τότε εκείνοι σηκώνονταν να την υποδεχτούν, χόρευαν μαζί της, την έκαναν τραγούδι κι ετοιμάζονταν να κατακτήσουν τον κόσμο. Τότε ήταν που εμφανίστηκε ένας ξένος. Από πού; Μα από το πουθενά, όπως όλοι οι ξένοι και της είπε: "Ήλιε μου για φαντάσου να σου απαγορέψει κάποιος να πετάξεις ως τη θάλασσα, να σου απαγορέψει επίσης να ξαπλώσεις στο χορτάρι, θα μπορούσες μετά να χορέψεις με τους νέους;" Ξαφνιάστηκε η Ηλιάνθη και σκέφτηκε πως δε θα μπορούσε να ζήσει έτσι. Ο ξένος συνέχισε: "Φαντάσου γλυκέ μου Ήλιε να ήταν κι άλλη σκέψη μαζί σου και κάθε φορά να σε τραβά να φύγετε για κάπου αλλού, αφήνοντας αυτό που δε χόρτασες, αφήνοντας αυτό που δεν έζησες, θα μπορούσες να χαρείς έτσι;"

-

-

Η Ηλιάνθη τρόμαξε με τις εικόνες αυτές, κούνησε τα χέρια να τις διώξει, ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο κι αμέσως άνοιξε τα μάτια. Στο δωμάτιό της όλα ήταν σκοτεινά, η σκέψη, όμως, της αυγής που σε λίγο θα ξεπρόβαλε την έκανε να χαμογελάσει. Άπλωσε το χέρι της κι έπιασε ένα τετράδιο κι ένα μολυβάκι. Δειλά δειλά έγραψε:

Σε λίγο βγαίνει η αυγή...

Σταμάτησε, δεν είχε άλλο να γράψει, άφησε το μολύβι και τότε... τη σκέψη στο χαρτί τη σήκωσε τ' αεράκι και την πήγε αλλού, αυτή απλά έγραψε

ακούω τα πουλιά στα δέντρα...

έκλεισε τα μάτια και δεν έδιωξε τη σκέψη που μόλις πήρε ετούτη τη μορφή:

ο κόσμος ξυπνάει...

της άρεζε πάντα να βλέπει τον κόσμο να ξυπνάει και ν' αλλάζει και τότε...

και είναι μαγικό να ζεις αυτή την αλλαγή.

-

-

Έβγαλε τις πολύχρωμες πυτζάμες, κίνησε να πάει να πλύνει το πρόσωπό της, μα άλλαξε γνώμη, γύρισε πίσω, ανέβηκε όρθια επάνω στο κρεβάτι και γυμνή όπως ήταν διάβασε:

-

Σε λίγο βγαίνει η αυγή

ακούω τα πουλιά στα δέντρα

ο κόσμος ξυπνάει

και είναι μαγικό να ζεις αυτή την αλλαγή.

-

Χαμογέλασε με τόσο γλυκό χαμόγελο που έκανε τον κόσμο να ξυπνήσει νωρίτερα εκείνο το ξημέρωμα και πολλοί προλάβαν κιόλας να δουν την αλλαγή και ήταν μαγικό αυτό.

-

-

(φωτογραφίες: γ.χρηστινίδης Σύρος/Σάμος)

-

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύω! Τέτοια ώρα ξύπνιος;
Φωτεινή Φ.

Alkmini είπε...

γιωργο μου τι ομορφο ποστ!!!!!!!!
καλη σου μερα και καλο σ/κ

Vrakas Kostas είπε...

Μου αρεσεις και ετσι!

Πολυ καλο φιλε μου!Σπανια ενθουσιαζομαι!

Roadartist είπε...

Πανέμορφο..
Γέμισες τη καρδιά μου με ανατολές, ήλιους και χαμόγελα!
Θα συμφωνήσω οτι η καλοσύνη και το χαμόγελό, αξίζουν όσο τίποτα άλλο σε αυτό το κόσμο..
Να είσαι καλά..
Οι φωτογραφίες σου απλά ξανά τέλειες!

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ ανώνυμος
Γιατί δεν το πιστεύεις; Αφού κάνεις το ίδιο.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ aliki
Καλημέρα aliki και σ' ευχαριστώ. Πρωινή πρωινή σήμερα.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ vrakas kostas
Κώστα σ' ευχαριστώ. Το ότι σε ενθουσίασα με γεμίζει ενθουσιασμό.
Ειλικρινά θα σου πω ότι ένας από τους σκοπούς της ζωής μου είναι να κάνω τους άλλους να ενθουσιάζονται.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ roadartist
Ξέρεις, καλή μου sweetartist, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας, οι οποίοι δεν γράφουν, δεν ζωγραφίζουν, δεν κάνουν θέατρο κτλ, κτλ, αλλά είναι εδώ, αισθάνονται, συγκινούνται με την τέχνη, είναι ευαίσθητοι, καλλιεργημένοι, είναι άνθρωποι της προσφοράς, είναι πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, είναι και οι ίδιοι εν δυνάμει καλλιτέχνες και είναι πολύτιμοι.
Αυτοί που σου χαμογελούν κιόλας είναι λίγο σπανιότεροι, αλλά είναι ανεκτίμητοι.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Αννα είπε...

Πολυ ομορφο ποστ!!!
Ευχαριστω για περασμα σου απο ιστολόγιο μου!!!
Εμεις ισως εχουμε βρεθει και απο κοντα...
Το 2003-2004 δουλευα Μεσσαρά και ερχομασταν Μοιρες -νομιζω στο 1ο να παρουμε βιβλια, μπάλες κτλ...
Ειχα γνωρισει και το γυμναστη θυμαμαι αλλα ισως μπερδευω τα σχολεια..Δε θυμαμαι αν ηταν ολα αυτα στο 1 ή στο 2 Δημοτικό!!!
Καλα να περνας...
Θα σε επισκεπτομαι συχνα...

π. ΛίΒυος είπε...

Πολὐ απλά καταπληκτικός φίλε!!!
Με ταξίδεψες ....
Σε ευχαριστώ....

Τα λέμε..

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ Καλή σου μέρα anna. Ίσως έχουμε βρεθεί από κοντά. Εγώ ήμουν στη Μεσαρά το διάστημα 1998-2007 και ήμουν συνέχεια στο 1ο δημοτικό Μοιρών εκτός την τελευταία χρονιά που ήμουν στο 4ο Γρ. Εσύ μάλλον γνώρισες τον άλλο γυμναστή που το λένε επίσης Γιώργο, γιατί στο δικό του σχολείο πήγαιναν τα βιβλία και το αθλητικό υλικό που προορίζονταν για την περιοχή.
Αν είχες ακούσει για κάποιον πεισματάρη, ξεροκέφαλο, τρελό που ήθελε πάσει θυσία να κάνει θέατρο και τα έκανε όλα άνω κάτω για το σκοπό αυτό, ήμουν εγώ.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ π.λίβυος
Χαίρομαι που σ' άρεσε, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Καλημέρα.

Νηφάλια Μέθη είπε...

πολύ όμορφο...!

ίσως να με εντυπωσίασε τόσο
γιατί μιαμικρή αδυναμία
έκφρασης την έχω απο μικρή :)

σ ευχαριστώ πολυ!

καλό σου βράδυ!

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ nhfalia methh
Δεν ξέρω για αδυναμία έκφρασης, το χαμόγελο πάντως τό 'χεις αν κρίνω από την τελευταία σου, ειδικά, ανάρτηση.
να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

1. Καμιά φορά περνούν μέρες και ξεχνάω να μου χαμογελάσω. Αραγε το βλέπουν οι άλλοι όταν τους χαμογελώ; (ρητορική η ερώτηση φυσικά)

2. Σχημάτισε λέξεις στο χαρτί, με χρώματα, με μολύβι, με σχήματα στον αέρα χωρίς να το ακουμπάς. Μα ότι κι αν κάνεις να έχει ψυχή και φως από την αλήθεια σου.

3. Μου αρέσουν οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι όταν τολμούν να δουν πέρα από το προφανές!

Καλημέρα

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ freedula
Καλημέρα. Σ' ευχαριστώ για κάθε μια από τις τρεις παραγράφους του σχολίου σου. Σ' ευχαριστώ διπλά και για την ώρα που το έκανες αυτό.

Το χαμόγελο είναι το δείγμα γραφής ενός ποιητή που δεν κρατά μολύβι.

Φράνσις είπε...

εχω κολλησει στη φωτο με τα δυο πανεμορφα γατουναι βρε παιδί μου. Μου θυμισες το νιαουρινι που μου εκανε παρεα οταν εδινα για πενελληνιες(φαινεται γιαυτο μπηκα με την τριτη, επειδη ειχα ξετρελαθει με τον Κανέλλο!).Οι φωτογραφίες σου είναι πολυ ομορφες, και πολυ..διαφημιστικες για το ποστ.(Εαν η κοπελα της ιστορίας σου, δει τα βοτσαλα της τελευταιας φωτο, ως ζάρια ίσως "γεννήσει" μία ιστορία, τι λες; )

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Μια όμορφη σκέψη , ένα χαμόγελο ,
λίγη αγάπη, και ιδού ένας κόσμος μαγικός. Σαν αυτόν που μας ζωγράφισες.Και το κάνεις μοναδικά.
να σαι καλά.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ auburn kate
1. Χαίρομαι που σου άρεσαν τα γατάκια. Τα βρήκα ή μαλλον με βρήκαν κάπου στην ορεινή Σάμο. Ήταν στον κόσμο τους στην καρέκλα μιας ταβέρνας μεταξύ ύπνου και ξύπνου. Τα πλησίασα και δεν κουνήθηκαν διόλου, τα παρατηρούσα και με παρατηρούσαν και μερικές φορές είχα την αίσθηση ότι σκέφτονταν: "τι κάνει ρε αυτός; γιατί δεν παρατάει αυτό το παπάρι που κρατάει και δεν ξαπλώνει κι αυτός να χαρεί τον ήλιο; αχ άνθρωποι, άνθρωποι"

2. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου όσον αφορά στις φωτογραφίες, ναι ή αλληλουχία τους έχει σχέση (όχι άμεση) με την εξέλιξη της ιστορίας.

3ον και κυριότερον.
Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν η κοπέλα έβλεπε τη φωτογραφία και γεννούσε μια ιστορία. Τότε θα χαμογελούσαν κι άλλοι κι όχι μόνο όσοι τη συναντούσαν.
Ας τη βοηθήσουμε λίγο:
-Μπορεί να δει τα βότσαλα ως ζάρια (πολύ ωραίο).
-Μπορεί να πει ότι τα βότσαλα περιμένουν το καλοκαίρι που έρχεται (πολύ συνηθισμένο).
-Μπορεί τα βότσαλα να χαίρονται και μόνο τον ήλιο, όπως και οι γάτες (περίπτωση Αλμπέρ Καμύ).
-Μπορεί να μας βεβαιώσει ότι δεν είναι βότσαλα, αλλά αυγά δεινοσαύρων που περιμένουν τα χελωνάκια caretta caretta για να παίξουν μπιρίμπα (περίπτωση Τριβιζά).
-Μπορεί τα βότσαλα να τα πέταξε εκεί ένα αερικό και μόλις περάσει η κατάλληλη γριά να επαληθευθεί ο μύθος που θέλει να... (περίπτωση Παπαδιαμάντη).
-Μπορεί να τα είδε ο Ελύτης και γί' αυτό να αγάπησε το Αιγαίο.
-Τέλος μπορεί να μην κάνει τίποτα από όλα αυτά και να γράψει μια απλή δική της ιστορία και ένα πλατύ χαμόγελο να διαγραφεί στα χείλη όσων τη διαβάσουν (περίπτωση ιδανική).

Όπως και νά 'χει σ' ευχαριστώ kate. με έβαλες ξανά στο ταξίδι.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ περίπλουσ
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και για τα καλά σου λόγια.
Ευχαριστώ και γι 'αυτά που έγραψες για μένα στο δικό σου blog. Αναρωτιέμαι αν έχουμε συναντηθεί κάπου.

Ανώνυμος είπε...

Γαλήνη στην ψυχή ήταν αυτό το κείμενο. Εν μέσω τηλεφώνων που κουδουνίζουν ακατάπαυστα και λαλίστατων ανθρώπων που μου ζαλίζουν το μυαλό, κάπου χάθηκα... Πολύ καλό μου έκανες. Φιλιά, καλό απόγευμα :)

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Ίσως Γιώργο.. Εχω δει δουλειές σου στις Μοίρες και τις βρήκα άκρως ενδιαφέρουσες.Ωραία και η εγγραφή σου στον ΑΝΤΙΛΑΛΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ για τον πολιτισμό ..μας..να σαι καλά

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ δενδρογαλή
Χαίρομαι δενδρογαλή που σε βοήθησα, έστω με τον τρόπο μου, να ρίξεις κάπως τους ρυθμούς σου. Σε παρακολουθώ στα πήγαινε-έλα σου κι ας μην άφησα τελευταία σχόλιο.
Η δική μου μέρα σήμερα ήταν πολύ γλυκιά και χαμογελαστή (καλά λένε η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται).
Να περνάς καλά και σ' ευχαριστώ.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ περίπλουσ
Συνεχίζεις να μ' ανεβάζεις κάθε φορά που "συνομιλούμε". Με φτιάχνεις για το Πάσχα που θα κατέβω στην Κρήτη. Έχει που έχει μπαιλντίσει το μάτι μου για να τη δω, είσαι κι εσύ από δίπλα για να σιγοντάρεις. Ελπίζω να σε συναντήσω.
Πάντως σ' ευχαριστώ.

Φράνσις είπε...

(Με αφορμή την απάντησή σου)Θ'αρχισω να πιστευω πως εκεινη η σεκανς στον Σιρανό που ο μυτόγκας ευφυης ,σκεπτομενος, προκαλει σε αγωνα ατάκας τον προστατευόμενο του βασιλιά,επειδη χλεύασε τη μύτη του, που σημειωτεον διεκδικει την ίδια γυναίκα, είναι δικο σου εργο! Εξοχο, εξοχο, χαχαχαχαχαχα.(να λες παλι καλα που οι γατες ήταν εντελως cool ή ψωνάρες και σκεφτηκαν ,"να μια καλή ευκαιρία να βγουμε στο "γυαλί"). καλημερααααα.

Paradise City είπε...

Πολύ ωραίο ποστ! Καλώς σε βρήκα και καλό βράδυ!

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ auburn kate
Είδα την ταινία και η σκηνή που περιγράφεις μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Επειδή συνδυάζει λόγο και κίνηση - και μάλιστα θεατρικό λόγο με ξιφασκία - είχα αναρωτηθεί, τότε, πως και δεν την είχαν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τους οι δραματικές σχολές. Εν πάσει περιπτώσει το σχόλιο σου με κάνει να φουσκώνω από υπερηφάνια και λίγο θέλει να το πάρω πάνω μου, αλλά επειδή είμαι σώφρων άνθρωπος και μετριόφρων (προπάντων αυτό) δεν την ψώνισα ακόμη (ή μήπως όχι;).
Σου εύχομαι ένα ωραίο Πεμπτιάτικο πρωινό, μιας και το σχόλιο θα το διαβάσεις αύριο.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ spring
Καλωσόρισες στην ιστοσχεδία μου κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Το δικό σου blog, που επισκέφθηκα ευθύς αμέσως, είναι ασυνήθιστα ωραίο και με χιούμορ. Αυτό το τελευταίο το τιμώ όπου το βρω (με άλλα λόγια σου λέω ότι θα σε επισκέπτομαι). Ευχαριστώ που με ανάρτησες και στη λίστα των ιστολογίων που επισκέπτεσαι και αν κρίνω από την ποιότητα των γειτονικών blog αυτής της λίστας, τότε αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την αφεντιά μου. Σπεύδω να κάνω το ίδιο.
Καλό βράδυ.

microsoult είπε...

Είχα πάρα πολύ καιρό να διαβάσω κείμενο σου και εγώ τουλάχιστον έχω αρκετές αναφορές... Ελπίζω να το κάνεις συχνότερα!

Roadartist είπε...

εχεις προσκλησούλα .. Φιλια :)

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Δημήτρη φίλε μου, πράγματι εσύ με γνωρίζεις καλά κι έχεις κι άλλες αναφορές για την πάρτη μου, γι' αυτό η προτροπή σου να γράφω συχνότερα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και μπορεί να με κάνει να την ψωνίσω, όπως λέω και στην auburn kate λίγο πιο πριν.

Όμως...

απ' τη στιγμή που δεν έχεις εκδώσει ούτε ένα τόσο δα βιβλιαράκι εσύ, τότε εγώ δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ (γιατί κι εγώ σε γνωρίζω καλά).

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ roadartist
Sweetartist ευχαριστώ. Θα ανταποκριθώ.

markos-the-gnostic είπε...

πολύ όμορφη ιστορία και πολύ όμορφο όνομα το Ηλιάνθη. Σύρο ε; Αχ επιτέλους πότε θα πάω μετά από μήνες;

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

@ markos-the-gnostic
Καλωσόρισες στην ιστοσχεδία μου. Χαίρομαι που σ' αρέσει το Ηλιάνθη. Ξέρεις παραπέμπει σε κάτι ξανθό, ενώ αυτή έχει μαύρα μαλλιά, αλλά λάμπει πιο πολύ.
Επισκέφθηκα τη Σύρο κάποιο καλοκαίρι και ενθουσιάστηκα. Συριανός είσαι;

Ανώνυμος είπε...

mou thimizei emena auth h istoria...san na diavazw th zwh mou...polles fores omos oi skepseis mou epeidh einai toses polles mperdeuonai kai mou vgainoun ta misa...parathrw istorika diaforous pou eixan auth thn idiothta...o el greco htan enas apo mas... alla autos ekfrazotan me tis oikones pou zwgrafize...

Ανώνυμος είπε...

Το ανακάλυψα τυχαία το παραμύθι οταν ημουν έγκυος στην κόρη μου , χάρη σε αυτο θα της δώσω ονομα Ηλιανθη , δεν θα μπορουσα να περάσω καλυτερο. Μήνυμα στο παιδι μου